Köpvillkor

Omfattning

Dessa villkor gäller för alla köp och leverans av vara/varor som handlas på JC:s webshop. Villkoren kan komma att ändras utan förvarning och därför rekommenderar vi alltid kunden att ta del av köpvillkoren innan varje köp.

Priser

Alla priser på sajten är presenterade i svenska kronor (SEK) och inkluderar även moms. Priserna inkluderar inte expeditionsavgift.

Köp

Avtal om köp träffas när kunden erhållit orderbekräftelse via e-mail från JC. En förutsättning är att kunden lämnat korrekta uppgifter avseende e-mail och adress. Från JC:s webshop levererar vi enbart till myndiga personer med bostadsadress i Sverige. För omyndiga personer krävs målsmanstillstånd. Du kan endast betala med svenska kort på JC.se.  Vi erbjuder även att betala med faktura via Klarna, se mer information nedan.

Kreditkort

Direkt vid köp så resveras pengarna vilket innebär att du inte kommer åt pengarna men att de ännu inte dragits, pengarna dras från kundens kort först när ordern levereras från vårt lager. Vi arbetar med en auktoriserad kortinlösare som hanterar alla kortuppgifter, inga kortuppgifter hanteras av oss. Naturligtvis är överföringen krypterad och vi har stöd för 3D-secure, allt för kundens säkerhet.

Vid köpet görs en mikroupplysning för att vi ska veta att det är rätt person som genomfört köpet. Kundens personuppgifter behandlas då i enlighet med personuppgiftslagen, och kan komma att användas för marknadsföring av erbjudanden och tjänster.   

Kreditprövning Klarna

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Klarna Faktura

JC har möjlighet att erbjuda fakturabetalning via Klarna. Kunden betalar via Klarna Faktura. När varan levereras från vårt lager så skickas fakturan till kund. 

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

  • Få alltid hem varan innan du betalar
  • Betalningstid - alltid minst 14 dagar
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
  • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
  • Möjlighet till delbetalning

Betallningsvillkor Klarna Faktura

Kredittiden är alltid minst 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen. I enlighet med avtalet med e-butiken kan en fakturaavgift komma att debiteras.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Personuppgiftshantering Klarna

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.

Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

Omvandling av faktura till en flexibel delbetalning Klarna

När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt ansöka om att göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.

För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkorHär hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.

Kvitto

Ett kvitto på din beställning skickas via e-mail i samband med att beställda varor är skickade och betalningen fullgörs. Detta kvitto ska tas med om du väljer att returnera din vara i butik.

Leveranser

Vår målsättning är att kunden skall få leverans inom 2-5 arbetsdagar. Leveranstiden kan dock variera beroende på mängden beställningar att expediera samt omständigheter vilka JC inte råder över. Vi levererar endast inom Sverige från JC.se När kundens order levereras debiteras beloppet för de varor som skickas. När varorna lämnats för leverans skickas en leveransbekräftelse, ditt kvitto via e- mail. Av leveransbekräftelsen framgår till vilket utlämningsställe ordern skickats. Om du har valt SMS-avisering och fyllt i ditt mobilnummer vid orderläggning skickas ett SMS när varorna finns att hämta. Ta med legitimation när du ska hämta ut ditt paket. Enligt postens regler är det endast du som står som mottagare som kan hämta ut paketet. Ska någon annan hämta ut ditt paket måste personen ha med sig ditt legitimation och självklart visa upp sitt eget legitimation. Du kan spåra ditt paket på PostNords hemsida via kolli-id du fått i mailet.

Delleveranser

Ibland finns inte samtliga varor i en beställning på vårt huvudlager. Vid dessa fall så dellevereras varorna. Det betyder att din beställning kan komma i fler paket. Du betalar i dessa fall enbart fraktavgift för ett av paketen. 

Fraktavgift

På alla beställningar under 999 kr tillkommer en avgift på 45 kr som täcker expedition, hantering och frakt. Denna avgift tillkommer om inte annat anges på siten. Beställningar där ordervärdet överstiger 999 kr bjuder vi på kostnaden för expedition, hantering och frakt.

Returfrakten är 45 kronor. 

Öppet köp & Retur

I vår webshop har vi 21 dagars öppet köp som börjar gälla från det att kunden mottagit leveransen enlighet med distans - och hemförsäljningslagen vid köp på nätet. (Har du handlat i en av våra fysiska butiker är ångerrätten 14 dagar).

Du kan välja att returnera på två sätt:

1. Antingen besöker du en butik med din vara och det kvitto du fick via mail när du genomförde ditt köp. Då betalar du inga avgifter för din retur. Butiken ger aldrig ut några pengar vid en retur då de inte har någon koppling till Klarna. Din returnerade vara/varor kommer att krediteras i Klarna. Vårt mål är att kreditera din vara/varor så snart som möjligt i Klarna men det kan ta upp till en vecka innan returen krediteras i Klarna.

Du kan inte byta din vara i butik. Vill du byta ut din vara så görs en retur enligt ovan och du måste betala för den nya varan i butik. Detta eftersom butikerna inte har någon koppling till Klarna. 2. Du kan också skicka tillbaka din retur till vårt e-handelslager. Då är returfrakten 45 kr. I ditt paket finns en följesedel samt en retursedel som ska fyllas i vid retur eller reklamation. På retursedeln anges returorsak och vilka varor som ska sändas tillbaka, retursedeln ska bifogas i returpaketet. Den förbetalda returfraktsedeln fästs på utsidan av din retur. Lämna sedan in ditt paket hos närmaste postombud. Kreditering av retur sker så snart returen är mottagen och blivit bearbetad.

Har du betalat med kort sätts pengarna för returen tillbaka på kortet. Betalar du med faktura justeras beloppet för returen på fakturan som skickades till dig via e-mail.

Du betalar endast för de varor du behåller samt fraktavgift 45 kr, fakturaavgift 25 kr och returavgift om du väljer att skicka tillbaka det till vårt lager. Är fakturan redan betald görs en återbetalning till dig.

JC.se kan tyvärr inte tillämpa bytesorder, beställning av nya varor görs via www.jc.se. Har du handlat i våra fysiska butiker har du 14 dagars öppet köp med kvitto. Dessa varor kan endast lämnas tillbaka i våra butiker. På reavaror köpta i fysisk butik är det endast bytesrätt.

Underkläder, såsom strumpor och kalsonger och badkläder kan enbart returneras vid obrutna förpackningar på grund av hygieniska skäl. 

Hur lång tid tar det att bli återbetald Klarna

När Klarna har tagit emot dina återbetalningsuppgifter tar det upp till 14 dagar att bli återbetald. 

Outhämtat paket

För paket som inte hämtas ut förbehåller sig JC rätten att debitera kunden 175 kr för expeditionsavgift, returfrakt och hanteringskostnader. 

Garanti

Vi följer lagstadgade garantiregler vid eventuella fel på varor vid leveransen. Vid fel på vara ombeds kunden att omedelbart reklamera uppenbara material- eller produktionsfel på levererade varor till JC – detta gäller även transportskador.

Reklamation

Vid reklamation till vårt lager ber vi er att kontakta kundservice för att få bästa service på ärendet. Det är alltid fri returfrakt vid reklamation till vårt lager.

Säkerhet

För alla korttransaktioner tillämpas SSL (Secure Socket Layer). Transaktionerna är krypterade. Vi kontrollerar alltid kortets giltighet och att det finns täckning på köpesumman. JC förbehåller sig rätten att neka kortköp.

Personuppgifter

Vi på JC värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Vi hanterar alla personuppgifter enligt PUL (personuppgiftslagen). De personuppgifter som har lämnats till JC vid köp används för tecknande och genomförande av leveransavtal, för att upprätthålla vår kundrelation samt för marknadsaktiviteter genomförda av JC. För att kunna genomföra beställningar är det nödvändigt att lämna ut uppgifter till tredje part. JC lämnar personuppgifter till transportföretag för genomförande av leverans och avisering. JC säljer eller överlåter aldrig personuppgifter för marknadsaktiviteter från andra företag än JC.

Åldersgräns

JC expedierar inte beställningar till personer under 18 år om man inte har målsmanstillstånd då man enligt lag måste man vara myndig för att ingå ett avtal. För fakturabetalning krävs dock att personen som står på beställningen är 18 år eller över. 

Cookies

Vi på JC använder oss av cookies för att ge dig bättre service och förbättra din upplevelse av sajten.

Vad är en cookie?

En cookie är en liten datafil som sparas i din webbläsare. Det finns två typer av cookies permanenta och temporära så kallade session-cookies. Session-cookies lagras tillfälligt och förvinner då du stänger din webbläsare. Permanenta cookies lagras som en fil på din mobil eller dator tills det att du själv eller servern som sänt dem, raderar dem. 

Reservationer

JC reserverar sig för att lagersaldo kan vara inkorrekt och att kund kan beställa varor som fysiskt inte finns.

JC förbehålller sig rätten att avbryta beställningar. 

JC reserverar sig för eventuella felaktigheter i bilder eller texter.

Eventuella tvister hänvisas till Allmänna reklamationsnämnden. JC följer alltid nämndens rekommendationer. 

Force majeure

Under force majeure skjuts JC:s förpliktelser upp. Om force majeure råder längre än 2 månader har kunden såväl som JC:s rätt att häva avtalet utan någon skyldighet att betala skadestånd. Med force majeure avses bland annat strejker, sjukdom hos personalen, transportstörningar, import/exportförbud, oavsett om detta förekommer hos företaget eller hos företagets leverantörer.

Bolagsinformation

JC Sverige AB

Söder Mälarstrand 77

118 25 Stockholm

Momsregistreringsnummer: SE556308673401