Intervju med Vanja

Intervju med bloggerskan Vanja Wikström

Profiler

Stilguru, bloggare, momtrepreneur och skådespelare. Den multibegåvade Vanja Wikström, som spelar huvudrollen som den lyckosökande Anna i miniserien The search for a perfect fit, har minst sagt många strängar på sin lyra. Här berättar hon om stil, skådisdrömmar och udda dejtförslag.
 
Blog image

Det har alltid varit full fart på Vanja Wikström. När hon väl avslutat ett projekt tar det inte lång tid innan hon hittar något nytt att sätta tänderna i.

- Jag är en obehagligt positiv serieentreprenör som gjort alltifrån att jobba som låtskrivare till att starta webbshop för snygga amningsbh:ar, säger hon.

Idag fokuserar hon främst på sin blogg, vlogg och podd, samtidigt som hon driver barnvarumärket Babyloonz tillsammans med sin kille Niklas. Som det inte vore nog för de allra flesta är hon även aktuell i rollen som Anna i miniserien The search for a perfect fit.

- Jag har alltid haft en hemlig dröm om att skådespela. Det där med att slinka in i andra människors karaktärer och liv är ju enormt spännande. Sen älskade jag historien och hela upplägget, så när jag fick rollen blev jag nästintill överjordiskt glad. Ett riktigt ”bucket list-moment”, säger Vanja.

Din rollfigur Anna har en medveten, men avslappnande stil när det kommer till kläder. Hur skulle du själv beskriva din stil?

- Jag gillar rimliga outfits, precis som hon. Sånt som är lättburet, bekvämt och snyggt. Jag vandrar inte runt i 20-centimetersklackar och rymdliknande kreationer som blir mer konst än kläder – men jag imponeras verkligen av dem som klarar att bära upp det.

Finns det något plagg du aldrig skulle klara dig utan?

- Jeans! Skulle jag aldrig, aldrig, aldrig klara mig utan jeans. Allra helst såna med hög midja och raka ben. Till det bär jag just nu helst klänningar, korta som långa.

Var hittar du inspiration?

- Främst i bloggar och på Instagram. Sen älskar jag att inspireras av fräsiga bruttor på stan!

I The search for a perfect fit får vi följa Anna i hennes jakt på den rätta parterna. Vägen dit är minst sagt en skakig historia med bland annat ett par dåliga dejtupplevelser i centrum.

Har du själv haft någon riktigt tafflig dejtupplevelse?

- Jag var på en dejt med en superhärlig snubbe som avslutade vår fika med orden ”det här känns jättebra, jag tycker det vore underbart om du ville joina mig och min tjej på en trekant” var det uppenbart att vi inte riktigt var ute efter samma saker, om man säger så. Men vem har inte haft en dålig dejt?

Så, avslutningsvis: hur vill du att din drömpartner ska vara då?

- Omtänksam, intressant, rolig och het. Som tur är träffade jag precis den personen för 13 år sen och har även lyckan att ha barn med honom i dag.