Hitta din passform

Så hittar du de perfekta jeansen

Älska jeans

Med över 50 års erfarenhet av jeans kan vi, utan att ljuga, påstå att vi är experter på området. Den kunskapen vill vi dela med oss av på alla sätt och vis. Till exempel genom att ge dig tips och råd hur du gör för att hitta de perfekta jeansen.

 Blog image

Du står framför en denimfärgad djungel av alla möjliga sorters modeller, tvättar och storlekar. Hyllplan och bord med flera hundra kilo blått, svart, grått och vitt tyg. Och man vet aldrig var man ska börja. Men förmodligen har du i alla fall ett hum om hur du vill att dina jeans ska se ut, vilken färg och slitning de ska ha och framför allt: hur du vill att de ska sitta.

Till skillnad från förr när det i princip bara fanns en passform att köpa finns det idag ett flertal olika att välja mellan – alltifrån supertajt till mer relaxed.

Blog image

När du väljer vilken passform du vill ha ska du tänka på att materialet, och framför allt kvalitén på materialet, har stor betydelse för hur brallorna kommer sitta och se ut efter en tids användande.

Om du till exempel vill ha väldigt tajta jeans kan det vara skönt med stretch i tyget för att få en mjukare och mer följsam känsla. Tänk bara på att viss stretch kan töja sig – men ju bättre kvalitet det är på tyget, desto mindre är risken att de töjer sig. Om du väljer en modell i stretch ska du också tänka på att inte tvätta byxorna i sköljmedel. Sköljmedlet gör så att elastantrådarna i jeansen torkar ut och till slut spricker, vilket gör att byxorna tappar formen.

Om du vill ha jeans som blir mjukare ju mer du använder dem och formar sig fint efter kroppen är ren bomull att föredra. Jeans med ren bomull får också en härlig patinerad och personlig slitning med tiden.

Prova också gärna samma passform, fast i olika märken för att verkligen hitta rätt. Det kan det nämligen skilja sig väsentligt mellan de olika märkena – slim fit i ett märke har förmodligen en lite annorlunda passform jämfört med slim fit i ett annat märke.

Till sist, ha tålamod och låt det få ta lite tid. Köp hem två jeans och pröva för att hitta just din passform och storlek. Då kommer du garanterat få en ny favorit i garderoben som du kommer ha riktigt svårt att slita dig ifrån.

Du kan självklart alltid också kontakta oss eller komma förbi någon av våra butiker och som medlem i Friends of JC kostnadsfritt få dina jeans uppsydda om det skulle behövas.