Levis

Levis – pionjärer för jeans
Levi Strauss & Co, eller Levis som de kort och gott kallas, är ett världskänt varumärke. Och inte undra på. När företaget sålde sina första blåjeans 1873 var det ett startskott på en lång och framgångsrik saga. Idag är Levis utan tvivel ett av världens största klädföretag, främst kända för sina jeans. När vanliga blåjeans började säljas gjorde de främst framgångar inom byggbranschen. Jeansen ansågs vara tillräckligt kraftiga och av så bra kvalitet att de kunde användas av byggarbetare. Levis jeans var omåttligt populära tack vare sin höga kvalitet men så småningom var det svårt att skilja Levis från mängden. Det var då man började sy sömmarna med den kännetecknande gula tråden.

Levis 501 – världens mest kända byxa?
Levis har tillverkat många kända byxmodeller genom tiderna, men den absolut mest kända är Levis 501. Levis hade olika produktgrupper som var uppdelade på olika avdelningar. Avdelningen 5 var Levis egen produktionsavdelning. När företag började använda artikelnummer döptes den första av Levis produkter till 01 och på grund av avdelningsnumret 5 blev namnet 501. Du kan köpa Levis 501 i många olika modeller här hos oss på JC. För dig som letar efter Levis jeans för dam eller Levis jeans för herr finns mycket att välja bland. Kanske vill du ha ett par lösare byxor i boyfriend-modell? Eller gillar du tighta jeans? Här finns garanterat ett par Levis 501 som passar dig perfekt.

Skapa en tuff stil med en Levis jeansjacka
Levis är mycket kända för sina jeans, men även för sina andra jeanskläder. Kolla gärna in deras schysta jeansjackor, de är riktigt klassiska och passar till i stort sett allt. Hos oss på JC kan du enkelt hitta alla storfavoriter från Levis, oavsett om du är på jakt efter en Levis tröja, ett par slitna Levis shorts eller kanske ett par nya Levis jeans för herr.

Shoppa kvinna

Shoppa man