Levis

Loeb Strauss och Jacob Davis, grundarna av Levi's, skapade de första blåjeansen någonsin 1873. Resten är historia. Levi's är numera ett av världens största företag i klädbranschen och är globalt ledande inom jeans. JC erbjuder ett brett utbud av Levi´s produkter såsom jeans, skjortor, t-shirts, shorts, toppar och jackor.

Loeb Strauss föddes år 1829 i Tyskland. 1847 emigrerade Strauss tillsammans med sin familj till USA där han arbetade tillsammans med sina bröder inom textilbranschen. Som 24 åring ändrade Loeb namn till det vi idag känner till honom som - Levi.

Jacob Davis var en lettisk skräddare som emigrerade till USA 1856. Davis bodde vid gulddistriktet kring Reno i delstaten Nevada. Arbetarna i guldgruvorna hade stora problem med att kläderna ständigt gick sönder i de hårda förhållandena i gruvorna.

Dessa två immigranter började tillsammans att tillverka slitstarka byxor - jeans - och företaget Levi Strauss & Co grundades. Det populära slitstarka plagget tog sig så småningom ut från gruvorna och kom att bli ett omåttligt populärt plagg inom modevärlden.