Tiger of Sweden

Tiger of Sweden Jeans är en inrikting av Tiger of Sweden som grundades 1903 i Uddevalla. Fundamentet grundar sig i en stark ready-to-wear kollektion och bygger på skickligt skrädderi som förfinats i över 100 år. Jeans och t-shirts bildar tillsammans en perfekt mix av bra, funktionella kläder för både hon och han. För JC så är Tiger of Jeans en viktig del av vårt sortiment av Jeans, t-shirts, sweaters och andra plagg av vårt utbud.

Klädesplaggen grundar sig i en stark "ready-to-wear" kollektion och bygger på skickligt skrädderi som förfinats i över 100 år.
 
Under 1993 ompositionerades varumärket med en tydlig vision "- taking the suit out of the bank onto the street". Här fick även företagets vision om att åstadkomma underverk med "A different cut" nytt liv och man tillverkade en kollektion med modperioden under 60-talet som inspirationskälla.

Företaget har sedan dess vuxit rejält och är idag ett internationellt designvarumärke som innefattar herr-, dam- och jeanskollektioner samt ett brett utbud av skor och accessoarer.